Укрексімбанк продав через СЕТАМ непрофільних активів на 102 млн грн - Фото

Державний Укрексімбанк через систему електронних торгів OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) продав рухомого та нерухомого майна на загальну суму 102 418 855 грн. Додатково завдяки конкурентним аукціонам було отримано - 12 700 792 грн.

Всього було реалізовано 19 лотів, до яких входять елітна житлова нерухомість у Львові, виробничі комплекси, нежитлові приміщення та обладнання.

Найдорожчим проданим лотом є трикімнатна квартира у м. Львів на вул. Кубанській. Ціна продажу склала 10 850 000 грн.

«Повне розкриття інформації щодо активів надає банку можливість залучити широке коло потенційних покупців, які визначають конкурентну ціну, завдяки чому банк має змогу отримати справедливу ціну продажу і, незважаючи на військові дії в країні, бути максимально ефективним та приносити користь бізнесу та державі. Найближчим часом Укрексімбанк має намір здійснити продаж непрофільного майна, що лишилося та майна, яке не використовується в його операційній діяльності, через систему електронних торгів OpenMarket , що в свою чергу дозволить знизити пруденційне навантаження на капітал і надасть змогу Банку підтримати реальний сектор економіки новими кредитами в період війни» – зазначив член Правління Укрексімбанку Дмитро Каплюк.

«До аукціонів вдалося залучити 44 покупців, які сплатили гарантійні внески, щоб взяти участь в торгах і боролися за перемогу. Найбільше було продано нерухомості у Львові, а саме квартир та нежитлових приміщень. Вітаємо банк з новим успішним продажем та дякуємо за довіру до нашого аукціону», — наголосив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро.

Аукціон OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) — це простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу інтернет. Державний онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року. Загальна сума продажу з початку роботи становить 18,3 млрд гривень.