Укрексімбанк виставив на голландський аукціон OpenMarket право вимоги, забезпечене потужностями з виготовлення автомобільних акумуляторів - Фото

Державний Укрексімбанк, з метою зниження рівня NPL в кредитному портфелі, виставив на голландський аукціон право вимоги за зобов’язаннями ТОВ «Веста Індастріал» та ТОВ «Рекуперація свинцю». Стартова ціна лота складає 4 412 128 680 грн, а гранична вартість — 420 185 840 грн.

Початкова ціна продажу – залишок заборгованості за договорами на здійснення активних операцій, укладеними з Банком, що містить в собі основний борг, проценти, комісії та дебіторську заборгованість станом на 01.05.2023.

Група компаній в минулому була одним з найбільших виробників стартерних АКБ у СНД. Компанії забезпечували повний цикл виробництва батарей, а потужність дозволяла виготовляти до 7,6 млн АКБ/рік. Окрім стартерних акумуляторних батарей, на потужностях заводу випускалися і ВРЛА-батареї з AGM-сепаратором, що мають широкий спектр застосування як у новітніх автомобільних системах Старт/Стоп, що набирають популярність, так і як тягових акумуляторів, а також стаціонарних енергонакопичувачів.

Забезпечення за договорами:
- Частина будівлі багатоповерхового виробничого корпусу (понад 32 тис. кв. м);
- Частина корпусу з трансформаторною підстанцією (понад 9 тис. кв. м);
- Будівлі та споруди (понад 2,8 тис. кв. м);
- Технологічне та виробниче обладнання підприємства;
- Транспортні засоби;
- Комунікації тощо.

«Враховуючи історію підприємства, лот може стати цікавою пропозицією для інвесторів на ринку автомобільних акумуляторів. В перспективі, наявні активи компаній можуть дозволити відновити виробництво, вивівши його на новий рівень та ринки», — зазначив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро.

Посилання на лот:
setam.net.ua/auction/526242
Місцезнаходження майна: м. Дніпро, вул. Будівельників, 34
Аукціон заплановано на 21 червня

Аукціон OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) — це простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу інтернет. Онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року. Загальна сума продажу з початку роботи 20,2 млрд грн.

«Голландський аукціон» чи як його ще називають «редукціон» — це аукціонні торги, що проводяться за принципом пониження ціни. Під час такого аукціону ціна автоматично (покроково) знижується до граничної вартості, допоки хтось з учасників торгів не зупинить зниження своєю ставкою. Після цього учасники аукціону можуть робити ставки на підвищення ціни. Переможцем торгів стане той учасник, який запропонує найбільшу ціну.