Укрексімбанк виставив на голландський аукціон право вимоги за договорами ПрАТ «Агро-Союз»  - Фото

Державний Укрексімбанк, з метою зниження рівня NPL в кредитному портфелі, виставив на голландські аукціони право вимоги за Кредитним договором, укладеним з ПрАТ «Агро-Союз», №50113К6 від 27.12.2013 в рамках Генеральної угоди №5006N2 від 14.11.2006, договорами забезпечення та угодами про внесення змін до всіх зазначених договорів. Стартова ціна лота складає 220 456 189 грн, а гранична вартість — 57 042 600 грн.

Початкова ціна продажу – залишок заборгованості за кредитними договорами перед Банком, що містить основний борг, проценти, комісії з урахуванням неустойки (пені, штрафів), розміру відповідальності за порушення грошового зобов’язання, встановленого чинним законодавством України та інших зобов’язань визнаних судовими рішеннями, станом на 01.03.2023.

«Голландський аукціон» чи як його ще називають «редукціон» — це аукціонні торги, що проводяться за принципом пониження ціни. Під час такого аукціону ціна автоматично (покроково) знижується до граничної вартості, допоки хтось з учасників торгів не зупинить зниження своєю ставкою. Після цього учасники аукціону можуть робити ставки на підвищення ціни. Переможцем торгів стане той учасник, який запропонує найбільшу ціну.

Зобов’язання ПрАТ «Агро-Союз» за кредитними договорами забезпечені:
1. Тваринницький комплекс у Дніпропетровській обл., с. Майське, вул. Відродження.
2. Комплекс - молочнотоварний у Дніпропетровській обл., с. Майське, вул. Герцена.
3. Виробничі будівлі у Дніпропетровському р-ні, смт. Ювілейне, вул.
Нижньодніпровська, а саме:
- нежитлова будівля, зарядна електровантажників «О»;
- 4 адмінбудинки;
- ангар 3/12;
- торгівельно-виставочний майданчик: будівлі та споруди;
- будиночок DAF.
4. Нежитлові приміщення у м. Хмельницький, вул. Чорновола В.М.
5. Складські та виробничі будівлі у м. Черкаси, вул. Смілянська.
6. Поруки юридичних осіб.
7. Порука фізичної особи.

«Забезпеченням по договорах виступають активи аграрного підприємства, які можуть зацікавити потенційних покупців. Своєю чергою, голландський аукціон допоможе визначити реальну ринкову ціну лота», — зазначив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро.

Посилання на лот: setam.net.ua/auction/523201

Аукціон заплановано на 20 квітня

Аукціон OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) — це простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу інтернет. Онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року. Загальна сума продажу з початку роботи 20,1 млрд грн.