Укрексімбанк виставив на голландський аукціон право вимоги за договорами ТОВ «АТЕМ» - Фото

Державний Укрексімбанк, з метою зниження рівня NPL в кредитному портфелі, виставив на голландські аукціони право вимоги за договорами ТОВ «АТЕМ». Стартова ціна лота складає 2 806 458 155 грн, а гранична вартість — 456 078 496 грн.

Початкова ціна продажу – залишок заборгованості за кредитними договорами перед Банком, що містить в собі основний борг, проценти, комісії та плату за здійснення розрахунків за договором факторингу, станом на 01.02.2023.

«Голландський аукціон» чи як його ще називають «редукціон» — це аукціонні торги, що проводяться за принципом пониження ціни. Під час такого аукціону ціна автоматично (покроково) знижується до граничної вартості, допоки хтось з учасників торгів не зупинить зниження своєю ставкою. Після цього учасники аукціону можуть робити ставки на підвищення ціни. Переможцем торгів стане той учасник, який запропонує найбільшу ціну.

Зобов’язання ТОВ «АТЕМ» за кредитними договорами забезпечені:

  • комплексом нерухомості заводу з виробництва керамічної плитки, який розташований у м. Києві та який включає виробничі та складські приміщення;
  • основним магазином у м. Києві, де розташований шоу-рум продукції;
  • земельними ділянками у м. Золотоноша, Черкаської області;
  • лінією з виробництва керамічної плитки, лінією з виробництва пет-тари.

«Це не перша цікава пропозиція від Укрексімбанку. Цього разу банк виставив на голландський аукціон права вимоги за кредитами ТОВ «АТЕМ», яке займається виробництвом керамічної плитки. На мою думку, обрана банком модель аукціону додатково підвищує шанси цього NPL бути успішно реалізованим», — зазначив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро.

Посилання на лот: setam.net.ua/auction/521892

Аукціон заплановано на 27 березня.

Аукціон OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) — це простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу інтернет. Онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року. Загальна сума продажу з початку роботи 20 млрд грн.