Укрексімбанк виставив на продаж через СЕТАМ право вимоги за проблемними кредитами на 820 млн грн - Фото

Державний Укрексімбанк виставив на продаж через систему електронних торгів OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) право вимоги за кредитом проблемного позичальника. Стартова сума лота складає 802 083 059 грн.

Початкова ціна продажу – залишок заборгованості за кредитними договорами перед Банком, що містить в собі основний борг, проценти та комісії в гривневому еквіваленті на 01.09.2022.

Забезпеченнями по кредитному договору виступає нерухоме та рухоме майно, а саме митно-вантажний комплекс, автомобільний комплекс, будівля автокомплексу, бізнес-центр з офісно-готельними і торгово-виставковими комплексами та центром СТО, 8 земельних ділянок, обладнання, транспортні засоби та інше майно. Повний перелік за посиланням: setam.net.ua/auction/515910

«Багато наших покупців вже мають досвід роботи з проблемними кредитами (NPL). Вони знають, як правильно підготуватися до купівлі та оцінити всі можливі ризики. А ми, зі своєї сторони, вже маємо досвід з продажу таких активів та організації торгів. Всі додаткові умови проведення аукціону та договір про відступлення прав вимоги можна знайти за посиланням на лот» — наголосив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро.

Дата проведення аукціону: 28 жовтня 2022 року.

Аукціон OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) — це простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу інтернет. Онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року. Загальна сума продажу з початку роботи 19,2 млрд грн.