Укргазбанк виставив на продаж  активи загальною стартовою ціною 819 млн грн  у системі електронних торгів OpenMarket  - Фото

Укргазбанк виставив на продаж 105 лотів загальною стартовою ціною 819 998 828 грн, аукціони за якими будуть проведені у системі електронних торгів OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України).

До переліку лотів входять різноманітні об'єкти нерухомості: це і елеватори, і завод з виробництва бішофіту, і виробничі комплекси, земельні ділянки, квартири, будівлі та споруди тощо.

Переважна більшість лотів вже реалізовувалась у системі електронних торгів, проте ці активи не змогли знайти свого покупця. Тому зараз такі активи виставляються на продаж з використанням саме голландського аукціону. До переліку лотів, також, увійшли об’єкти, що пропонуються до продажу вперше.

Найдешевший виставлений лот — земельна ділянка в Полтавській області, с. Кривуші, вул. Гетьманська. Стартова ціна лота — 93 111 грн.

Найдорожчий виставлений лот — елеваторний комплекс та обладнання в Івано-Франківській області, м. Городенка. Стартова ціна лота — 363 525 539 грн.

Майно банку буде реалізовуватись як на класичних англійських аукціонах, так і за методом покрокового зниження стартової ціни та подальшого подання цінових пропозицій.

Ознайомитися з лотами можна за посиланням: https://setam.net.ua/article/dobrovilniy-prodaj-mayna-ab-ukrgazbank-3005

«Це вперше наш банк буде реалізовувати майно із застосуванням методу покрокового зниження стартової ціни та подальшого подання цінових пропозицій, тобто за принципом голландського аукціону Ми впевнені, що такий підхід до продажу майна допоможе залучити якомога більше учасників ринку до участі у торгах. Ми вдячні ДП «СЕТАМ» за допомогу в організації електронних торгів та сподіваємось, що результати наших плідних зусиль не змусять довго чекати», — зазначив начальник управління реалізації майна Укргазбанку Юрій Носик.

«Вітаємо рішення банку використати функціонал голландських аукціонів задля підвищення ефективності торгів, адже наша система дозволяє проводити аукціони будь-яких типів. Певен, активи Укргазбанку зацікавлять багатьох покупців, які постійно слідкують за оновленнями на нашому електронному майданчику. Укргазбанк наш давній і надійний партнер, якому ми допомогли продати майна вже на понад 1,5 млрд грн. Розширення нашої співпраці — це закономірність, яка буде підтверджена новими успішними кейсами з реалізації», — зазначив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро.

Аукціон OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) — це простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу інтернет з використанням технології Blockchain. Онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року. Загальна сума продажу з початку роботи 15 млрд грн.