«1,5 млрд грн було зароблено для бюджету завдяки СЕТАМу за 5 років. Я буду звертатися з проханням про добровільне розірвання контракту зі мною» - Віктор Вишньов  - Фото

Сьогодні, 4 лютого, за участю генерального директора Віктора Вишньова Державне підприємство «СЕТАМ»  провело пресконференцію, на якій прозвітовано про підсумки роботи команди за 5 років. 

За час роботи підприємства було проведено майже 60 тисяч успішних аукціонів на 11 427 267 429 грн. Ціни реалізації у порівнянні зі стартовими у середньому зросли більш ніж на 17,8%. 55% лотів продаються з перших торгів.

«Я задоволений, що мені з командою вдалося вивести сферу реалізації арештованого майна з тіні. Країна втрачала на цьому напрямку понад 1 млрд грн щорічно, які осідали в кишенях топ-чиновників», - наголосив Віктор Вишньов. 

Гендиректор СЕТАМу також розповів про основні напрямки роботи підприємства: реалізація арештованого і конфіскованого майна, земельні аукціони, добровільний продаж, реалізація банківського майна, державна реєстрація. 

Так земельні аукціони OpenMarketLand принесуть 1,3 млрд грн для місцевих громад. Загально через майданчик було здано в оренду понад 48 тис Га землі, що дорівнює 3 Князівствам Ліхтенштейн або як половина Києва. 

Добровільний продаж, в тому числі банківського майна, приніс для замовників понад 3 млрд грн. Партнерами ДП «СЕТАМ» є : ПриватБанк, Укргазбанк, Ощадбанк, Чеський експортний банк, Самсунг Україна, Метро Кеш Енд Кері та інші. 

Через майданчик OpenMarket було реалізовано понад 16 тисяч арештованих авто. 

З 2016 року було безоплатно передано майна на 100 млн грн (соцзакладам, держустановам, лікарням, благодійним фондам тощо). Серед них на 52 млн для української армії і безпосередньо в зону ООС було передано понад 260 автомобілів. 

В рамках пілотного проєкту «Шлюб за добу» було одружено понад 600 пар. 

«1,5 млрд грн було зароблено для бюджету завдяки СЕТАМу за 5 років. Сьогодні наша мета була підвести риску і я буду звертатися з проханням задовольнити мою заявку про добровільне розірвання контракту зі мною як керівником підприємства. Сподіваюсь та команда, яка працювала над проєктом продовжить над ним працювати і далі показувати успішні результати», - сказав гендиректор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов. 

Повна і розширена презентація роботи ДП «СЕТАМ» за 5 років за посиланням:bit.ly/2SumUkz 

 

OpenMarket (Державне підприємство «СЕТАМ») - це простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу інтернет з використанням технології Blockchain. Онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року.