ДП «СЕТАМ» та Міністерство юстиції безоплатно передали конфіскованого майна на 100 млн грн - Фото

Державне підприємство «СЕТАМ» спільно з Міністерством юстиції України здійснює програму безоплатної передачі нереалізованого конфіскованого майна для Збройних сил України, держустанов, лікарень, шкіл, дитячих будинків, дитячих будинків сімейного типу та інших соціальних закладів. З 2016 року було безоплатно передано 306 657 одиниць майна на понад 100 млн грн.

Збройні Сили України отримали - 260 автомобілів та іншого майна на 52 млн грн, дитячі будинки - 247 771 одиниці митного конфіскату на 14 млн грн. 

Головні територіальні Управління юстиції та філії СЕТАМ, що найбільше передали майна на потреби армії (ТОП-5):

«Безоплатна передача - це соціальна місія СЕТАМ якою ми пишаємося. Ми постійно співпрацюємо з волонтерами та військовими практично від дня нашого заснування. Запрошуємо військових та громадськість до співпраці. На наших складах ви можете знайти автомобілі та канцтовари, одяг та будматеріали. Ми готові безоплатно передати це нашим захисникам та соціальним установам», - наголосив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов.

Рішення про передачу приймає комісія, до якої входить представник від державної виконавчої служби, представник митниці, яка безпосередньо конфіскувала товар, представник фіскальної служби та представник фінансової служби (найчастіше це - представник органів місцевого самоврядування).

Перелік майна, яке пропонується на безоплатну передачу, можна побачити на сайті держпідприємства om.gov.ua в розділі «Безоплатна передача». Там же міститься інформація про строки, перелік та порядок подання документів для охочих отримати майно безкоштовно. Подати заяви на безоплатне отримання майна можна з моменту появи публікації. Публікації актуальні протягом місяця. У цьому ж розділі розміщено інформацію, яке майно й кому було передано.

Головні територіальні Управління юстиції та філії СЕТАМ, що найбільше передали конфіскованого майна у 2019 році:

OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Агентства з розшуку та менеджменту активів) - це простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу інтернет з використанням технології Blockchain. Онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року.

Веб-сайт OpenMarket: om.gov.ua

Сторінка OpenMarket у Facebook: https://www.facebook.com/setam.gov