OpenMarket безоплатно передав літак ЯК-40 Кіровоградській льотній академії - Фото

20 листопада 2017 року у Запорізькій області відбулася безоплатна передача конфіскованого літака ЯК-40.
Літак для цивільної авіації ЯК-40 (переглянути лот ), заводський номер 9120817, реєстраційний №UR-ACP, 1971 року випуску був переміщений через митний кордон України з приховуванням від митного контролю реальною вартістю.
Після рішення Суду про конфіскацію літак було виставлено на електронних торгах OpenMarket (ДП “СЕТАМ”). Лот не продався і держвиконавець виніс на розгляд комісії, пропозицію щодо безоплатної передачі майна.


«Мін'юст продовжує підтримувати проект з безоплатної передачі конфіскованого майна, який працює уже досить довго. Сьогодні передаємо літак, який був конфіскований за порушення митних правил і тепер піде на потреби учбового закладу», - наголосив заступник Міністра юстиції Гія Гецадзе.
Після виставлення оголошення на сайті OpenMarket про безоплатну передачу було подано заявку від Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету і прийнято відповідне рішення про передачу літака учбовому закладу.


«Наш майданчик функціонує з 2014 року. З цей період, в рамках безоплатної передачі, було передано більше 30 тисяч одиниць майна соцзакладам, дитячим садкам і іншим установам. У тому числі близько 1000 автівок. Велику частину з них передано в зону проведення АТО, де вони виконують бойові завдання у складі військових частин. Передача конфіскованого літака ЯК-40 авіаційній академій - це одне з наших найбільших досягнень спільно с Міністерством юстиції України" - підкреслив генеральний директор ДП "СЕТАМ" (OpenMarket) Віктор Вишньов.
За період експлуатації відмов та несправностей літака та його систем, загрозливих безпеці польотів та "жорстких" посадок не було. Технічне обслуговування за період експлуатації виконувалось у повному обсязі та відповідно діючої ЕТД.
«Літак буде використовуватися як модель для різних спеціалістів авіації" - сказав заступник начальника Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету Олександр Чумак.
Літак буде використовуватися в якості тренажера для курсантів академії.
Основні характеристики літака ЯК-40: довжина - 20,4м. розмах крил - 25,0 м. висота - 6,5 м., площа крила - 70,0 кв. м. максимальна взльотна вага -16100 кг. Максимальний запас палива - 4430 кг.

OpenMarket (ДП “СЕТАМ” Міністерства юстиції України) - це чесний, простий та ефективний засіб реалізації майна через мережу Інтернет. Система працює на всій території України з 2014 року.