OpenMarket (ДП “СЕТАМ”) продав активів на 1 млрд грн з використанням технології Blockchain  - Фото

OpenMarket (ДП “СЕТАМ” Міністерства юстиції України), перший у світі онлайн-аукціон з використанням технології Blockchain з моменту впровадження інноваційної криптографічної технології продав майна на 1 023 138 965.40 грн

6 вересня 2017 року відбувся перший в світі системи аукціон, що використовує інноваційну криптографічну технологію Blockchain, яку впровадило державне підприємство “СЕТАМ”.

“Від початку використання блокчейну ми відчули зростання довіри клієнтів до наших аукціонів. Ми уклали угоди з багатьма органами місцевого самоврядування та банками й провели багато успішних торгів. І вже 5 квітня, через 8 місяців, було проведено торгів на загальну суму - 1 023 138 965 грн” - підкреслив генеральний директор ДП “СЕТАМ” OpenMarket Віктор Вишньов.

Blockchain є сучасною технологією розподільних даних, ідея якої полягає у функціонуванні без централізованого керівництва.

Використання забезпечує можливість функціонування систем без посередників, що дозволяє підвищити швидкість транзакцій, суттєво зменшити витрати та запобігти корупції.

Захист та збереження даних здійснюється за допомогою потужних криптографічних алгоритмів.

Статистика торгів: https://stats.setam.net.ua/

“Окремо хотілося б подякувати нашим партнерам, що допомагали нам у впровадженні інновацій: Міністерству юстиції України, компанії BitFury, Державному агентству з питань електронного урядування, “Фонду Східна Європа”,  - додав Віктор Вишньов.

Презентація на тему "Застосування Blockchain в державних електронних аукціонах"  - https://minjust.gov.ua/files/general/2017/06/08/20170608182417-38.pdf



OpenMarket (ДП “СЕТАМ” Міністерства юстиції України) - це чесний, простий та ефективний засіб реалізації майна через мережу Інтернет. Система працює на всій території України з 2014 року.

 

Веб-сайт OpenMarket: om.gov.ua

Сторінка у Facebook: https://www.facebook.com/setam.gov