OpenMarket за рік провів 10 691 аукціонів на blockchain на 1,7 млрд - Фото

6 вересня 2017 року Україна презентувавши перший у світі електронний аукціон – OpenMarket, який почав використовувати інноваційну криптографічну технологію захисту Blockchain.

За рік з моменту впровадження технології blockchain пройшло 66 306 аукціонів, з них 10 691 – успішних.

Загальна сума продажу становила 1 741 558 009,50 грн.

«Ми відчуваємо зростання довіри до нашої системи. Адже тепер кожну ставку можна перевірити на сайті blockchain.gov.ua, вставивши хеш-код у відповідне вікно. Це надає впевненість користувачам, що онлайн-аукціони проходять відкрито та чесно», - зазначив генеральний директор ДП “СЕТАМ” Віктор Вишньов.

Технологія Blockchain дає можливість повністю ліквідувати будь-які можливості для маніпулювання даними.

«Довіра це не просто абстрактна категорія. Завдяки росту конкуренції в нас збільшився середній приріст ціни з 12% до 18%», - підкреслив Віктор Вишньов.

Будь-хто з учасників аукціону зможе перевірити, що дані про ставки були внесені в систему без змін, а збережену інформацію неможливо видалити та підробити.

«Прорив ДП “СЕТАМ” OpenMarket став одним з вагомих факторів того, що Blockchain Research Institute визнав Україну серед 14 країн-лідерів із впровадження технології блокчейн», - додав Віктор Вишньов.

BlockChain у систему електронних торгів арештованим майном було впроваджено спільно з Державним агентством з електронного урядування, міжнародною компанією BitFury та “Фондом Східна Європа” за підтримки Міністерства юстиції України.

Blockchain є сучасною технологією розподільних даних, ідея якої полягає у функціонуванні без централізованого керівництва. Використання блокчейну забезпечує можливість функціонування систем без посередників, що дозволяє підвищити швидкість транзакцій, суттєво зменшити витрати та запобігти корупції. Захист та збереження даних здійснюється за допомогою потужних криптографічних алгоритмів.

OpenMarket (ДП “СЕТАМ” Міністерства юстиції України) - це чесний, простий та ефективний засіб реалізації майна через мережу Інтернет. Система працює на всій території України з 2014 року.

Веб-сайт OpenMarket: om.gov.ua

Сторінка у Facebook: https://www.facebook.com/setam.gov