СЕТАМ продав майна за допомогою Blockchain на 6 млрд грн - Фото

Державне підприємство «СЕТАМ» (Агентства з розшуку та менеджменту активів) з використанням технології Blockchain провело 23 202 аукціона на 6 213 016 108 грн.

Будь-хто може перевірити унікальний хеш-код ставки на сайті blockchain.gov.ua, який адмініструє Фонд Східна Європа. Кількість записаних у блокчейн ставок - 287 520. Саме цей фонд вирішив виступити в ролі модератора і розмістив у себе ноду-аудитора, яка містить повну копію транзакцій в блокчейні.

«Поки Україна рухається до блокчейнізації, ми вже активно використовуємо цю сучасну технологію, продаючи на мільярди гривень, - наголосив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов. - Після впровадження технології середнє підвищення ціни від стартової по проданим лотам збільшилося з 12% до 18%».

Найдорожчий проданий лот з використанням блокчейн корпус заводу Арсенал - https://setam.net.ua/auction/332803 

Blockchain у Систему електронних торгів арештованим майном було впроваджено спільно з Державним агентством з електронного урядування, Міжнародною компанією BitFury та «Фондом Східна Європа» за підтримки Міністерства юстиції України.

«Також блокчейн використовувався під час земельних аукціонів з продажу прав оренди на державні земельні ділянки сільськогосподарського призначення, де наші ефективні торги принесуть місцевим бюджетам понад 1,3 млрд грн» - додав Вишньов.

Blockchain є сучасною технологією розподільних даних, ідея якої полягає у функціонуванні без централізованого керівництва. Використання блокчейну забезпечує можливість функціонування систем без посередників, що дозволяє підвищити швидкість транзакцій, суттєво зменшити витрати та запобігти корупції. Захист та збереження даних здійснюється за допомогою потужних криптографічних алгоритмів.

OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Агентства з розшуку та менеджменту активів) - це чесний, простий та ефективний засіб реалізації майна через мережу Інтернет з використанням інноваційної технології Blockchain. Система працює на всій території України з 2014 р.