СЕТАМ спільно з Мін’юстом передали дитячим будинкам конфіскованого майна на 8,6 млн грн у 2018 році - Фото

Державне підприємство «СЕТАМ» Агентства з розшуку та менеджменту активів спільно з Міністерством юстиції України передали на потреби закладам, у яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, дитячим будинкам сімейного типу, прийомним сім’ям, будинкам дитини при установах виконання покарань нереалізованого конфіскованого майна 131 354 одиниці на суму 8,6 млн грн.

Конфісковане арештоване майно, яке не було реалізоване за 3 етапи торгів (з уцінкою на кожному етапі) передається на розгляд Комісії. В склад Комісії входять представники: Державної виконавчої служби, Податкової служби, митниці та органи місцевого самоврядування. Комісія передає Державному підприємству «СЕТАМ» на ознайомлення список лотів, які можуть бути запропоновані на безоплатну передачу. Підприємство розміщує їх на сайті у розділі «Безоплатна передача», в якому знаходяться протягом місяця.

Всі суб'єкти, котрі мають право на отримання даного майна, можуть ознайомитися з переліком та звернутися до Комісії з заявою на безоплатне отримання бажаного майна. Комісія розглядає заявки та, у разі її затвердження, інформує ДП «СЕТАМ» про необхідність організації передачі даного майна.

«Передавали одяг, автомобілі, квартири, іграшки, медичне обладнання, гіроскутери, меблі, електроніку і навіть мотоцикли. Найбільше передали у Львівській області 21 522 одиниць майна на 2 096 788 грн. На другому місці Закарпаття - 3 одиниці (автомобілі) на 1 040 391 грн», - розповів генеральний директор ДП “СЕТАМ” Віктор Вишньов.

Довідково.

На отримання безоплатно конфіскованого нереалізованого майна відповідно Постанови Кабінету Міністрів України можуть претендувати органи державної влади; заклади охорони здоров'я, освіти, соціального забезпечення, соціального захисту, зокрема, заклади, у яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, дитячі будинки сімейного типу, прийомні сім'ї, будинки дитини при установах виконання покарань; установи виконання покарань; слідчі ізолятори; військові формування; благодійні фонди. 

ДП «СЕТАМ» Агентства з розшуку та менеджменту активів - це чесний, простий та ефективний засіб реалізації майна через мережу Інтернет. Система працює на всій території України з 2014 року.

Веб-сайт OpenMarket (СЕТАМ): om.gov.ua