Гендиректор OpenMarket (ДП “СЕТАМ”) Віктор Вишньов розповів як від держави безкоштовно отримати конфісковане майно  - Фото

6 березня 2018 року у державному підприємстві “СЕТАМ” OpenMarket пройшов тренінг “Як безкоштовно конфісковане майно: запитання та відповіді”.

У тренінгу взяли участь волонтерські об'єднання, неурядові організації, державні установи та благодійні фонди.

“Згідно з законодавством, майно, яке було стягнуто на користь держави (це, в основному, конфіскат), і не було реалізоване на торгах, може бути передано на благодійні цілі. Це може бути будь-яке майно- від канцтоварів до автомобілів” - зазначив гендиректор ДП “СЕТАМ” OpenMarket Віктор Вишньов. - Майно може передаватися дитячим будинкам, будинкам дитини, державним органам, установам виконання покарань, слідчим ізоляторам, військовим формуванням та благодійним фондам.

Рішення про передачу приймає комісія, до якої входить представник від державної виконавчої служби, представник митниці, яка безпосередньо конфіскувала товар, представник фіскальної служби та представник фінансової служби (найчастіше це - представник органів місцевого самоврядування). "Рішення про те, кому саме передати майно, приймає саме ця комісія. "СЕТАМ" до цієї комісії не входить і впливати на це рішення не може", - уточнив Віктор Вишньов.

Перелік майна, яке пропонується на безоплатну передачу, можна побачити на сайті держпідприємства om.gov.ua/ в розділі «Безоплатна передача». Там же міститься інформація про строки, перелік та порядок подання документів для охочих отримати майно безкоштовно.

З 2014 року до лав Збройних Сил України та безпосередньо у зону АТО було передано 123 автомобілів на 23,1 млн грн. В цілому - більше 30 тисяч одиниць різноманітного майна - від побутової техніки, автомобілів і до дитячих речей і канцелярії було передано в рамках реалізації напрямку.

OpenMarket (ДП “СЕТАМ” Міністерства юстиції України) - це чесний, простий та ефективний засіб реалізації майна через мережу Інтернет. Система працює на всій території України з 2014 року.

Веб-сайт OpenMarket: https://om.gov.ua

Сторінка у Facebook: https://www.facebook.com/setam.gov