ПриватБанк пропонує професійним учасникам ринку на СЕТАМ придбати права вимоги за портфелем кредитів на суму 501,4 млн грн - Фото

ПриватБанк пропонує професійним учасникам ринку до 2 лютого 2024 року зареєструватися на платформі системи електронних торгів Мін’юсту OpenMarket ДП «СЕТАМ» для придбання прав вимоги за портфелем карткових кредитів загальною заборгованістю на суму 501,4 млн грн, яка є початковою (стартовою) ціною лота.

Даний портфель включає понад 80 тисяч споживчих кредитів наданих фізичним особам без забезпечення, які були визнані безнадійними та списані за рахунок сформованих резервів. З портфелю для продажу виключені кредити, за якими боржниками є військовослужбовці, мобілізовані - за інформацією, яка наявна в ПриватБанку.

Умови продажу є чесними та прозорими - права вимоги за таким портфелем включають лише тіло кредиту та нараховані відсотки. Продаж боргу буде здійснюється шляхом проведення електронних торгів, які складаються з автоматичного покрокового зниження початкової (стартової) ціни лота, етапів подання закритих цінових пропозицій та цінової пропозиції. Мінімальна ціна продажу лота складає 2,1 (дві цілих одна десята) % від початкової (стартової) ціни лота.

До участі у торгах будуть допущені фінансові установи, які мають діючу ліцензію на надання коштів у позику та/або послуги з факторингу, та відповідають вимогам банку.

Нагадаємо, в рамках затвердженої Урядом та НБУ програми скорочення проблемної заборгованості державних банків, наприкінці 2023 року Наглядова рада ПриватБанку затвердила рішення щодо організації продажу права вимоги за вказаним портфелем безнадійних кредитів.

Детальна інформація щодо прийняття участі в електронних торгах з продажу портфеля та порядок ознайомлення з ним, розміщено на веб-сайті ДП «СЕТАМ» за
посиланням.